Γλυκό κουταλιού Πορτοκάλι

Average: 4.5 (2 votes)
31 Ιαν 2013
Υλικά (64 κομμάτια):
8 μέτρια πορτοκάλια
ζάχαρη
νερό
Εκτέλεση:

Ξύνετε τα πορτοκάλια στον τρίφτη και κόβετε το πάνω και το κάτω μέρος του κάθε πορτοκαλιού.

Τοποθετείτε τα πορτοκάλια σε μία πολύ μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε νερό να τα σκεπάσει.Βράζετε για περίπου 30'.Είναι έτοιμα όταν τα τρυπάτε με το πιρούνι και πέφτουν.Αδειάζετε το ζεστό νερό και σκεπάζετε πάλι τα πορτοκάλια με κρύο νερό.Επαναλαμβάνετε την διαδικασία κάθε 3-4 ώρες για 3 φορές.

Κόβετε το κάθε πορτοκάλι σε 8 κομμάτια.

Καθαρίζετε το κάθε κομμάτι από τις εσωτερικές άσπρες ίνες και κόβετε ένα τριγωνάκι από την σάρκα του.

Διπλώνετε το κάθε κομμάτι, το πατάτε ελαφρά να φύγουν τα υγρά και περνάτε μία οδοντογλυφίδα να το σταθεροποιήσει.

Ζυγίζετε τα κομμάτια όταν τα έχετε όλα έτοιμα και υπολογίζετε για κάθε κιλό πορτοκάλια ένα κιλό ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό.(Για παράδειγμα αν είναι 2,5 κιλά τα πορτοκάλια θα βάλετε 2,5 κιλά ζάχαρη και 2,5 ποτήρια νερό.)

Βράζετε το γλυκό για περίπου 30' σε μέτρια φωτιά.Για να ελέγξετε αν έχει δέσει το σιρόπι κάνετε το εξής.Βάζετε μία κουταλιά σε ένα πιατάκι και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 2'-3'.Έπειτα παίρνετε μία σταγόνα και την ρίχνετε σε ένα καθαρό πιατάκι.Αν σταθεί σε μπαλίτσα και δεν διαλυθεί το σιρόπι είναι έτοιμο.Τοποθετείτε το γλυκό σε βάζα και διατηρείτε εκτός ψυγείου.

Bon Appétit