Γλυκό με τσουρέκι, μαρμελάδα και σοκολάτα

Average: 4.5 (11 votes)
Υλικά (για ένα ορθογώνιο πυρέξ) :
2 μέτρια τσουρέκια
2 φλιτζάνια μαρμελάδα πορτοκάλι (ή ότι άλλο σας αρέσει)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολατα κουβερτούρα
1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο (προαιρετικά)
αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
Εκτέλεση :

Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες ίδιου πάχους.Τις στρώνετε στο τάπερ και γεμίζετε τα κενά.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε για 2-3 λεπτά την ζάχαρη με το νερό να γίνουν σιρόπι.Αφήνετε να κρυώσει και σιροπιάζετε το τσουρέκι.

Στρώνετε την μαρμελάδα πάνω από το τσουρέκι.

Ετοιμάζετε την ganache σοκολάτας.Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.(Προσοχή να μην βράσει.)Σε ένα μπολ κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και προσθέτετε την ζεστή κρέμα γάλακτος.Ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτετε την μαργαρίνη.Τοποθετείτε την ganache πάνω από το γλυκό και τοποθετείτε στο ψυγείο για να σφίξει.

Bon Appétit