Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ

Average: 4.3 (22 votes)
19 Μαι 2014
Υλικά :
Για τα μπισκότα :
3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
400 ml γάλα
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα σοκολάτα :
450 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. μαργαρίνη
1 συσκευασία κακάο σκόνη
Για την κρέμα βανίλια :
600 ml γάλα
5 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση :
Για τα μπισκότα :

Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και προσθέτετε το κονιάκ.Βουτάτε τα μπισκότα και τα στρώνετε στο ταψί.

Για την κρέμα σοκολάτας :

Χτυπάτε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη για 8 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτετε το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.

Για την κρέμα βανίλια :

Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα και διαλύετε στο κρύο γάλα το άνθος αραβοσίτου.Προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Στήσιμο γλυκού :

Σε ένα ταψάκι βάζετε μία στρώση από μπισκότα αφού τα έχετε βουτήξει στο γάλα.

Στρώνετε από πάνω μισή από την σοκολατένια κρέμα.

Βάζετε άλλη μία στρώση από μπισκότα.

Στρώνετε την κρέμα βανίλιας.

Βάζετε μία τελευταία στρώση από μπισκότα.

Καλύπτετε το γλυκό με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα.

Bon Appétit