Κέικ λεμόνι γεμιστό με κρέμα λεμονιού

Average: 4.5 (6 votes)
25 Μαρ 2013
Υλικά:
Για το κέικ :
125 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
125 ml γάλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
Για την κρέμα λεμόνι :
200 ml νερό
70 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. μαργαρίνη
2-3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Για το κέικ :

Χτυπάτε την ζάχαρη με την μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, με το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ενσωματώνετε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.

Τοποθετείτε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 50'-60'.

Για την κρέμα :

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την μαργαρίνη.Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μόλις πήξει αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε την μαργαρίνη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει πέτσα.

Κόβετε το κέικ οριζόντια στη μέση.Στο κάτω μέρος τοποθετείτε την κρέμα.

Bon Appétit