Κέικ με κόκκινο κρασί και γλάσο σοκολάτας

Average: 4.6 (9 votes)
25 Σεπ 2014
Υλικά (για μικρό ταψάκι):
180 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη
90 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά
180 ml κόκκινο κρασί
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Για το γλάσο :
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση :

Χτυπάτε με το μίξερ τις ζάχαρες με την μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε τα αυγά και το κρασί.

Κοσκινίζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Καλύπτετε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30 λεπτά.Αφήνετε ακόμη 10 λεπτά στο ταψί και στην συνέχεια ξεφορμάρετε.

Λιώνετε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με σύρμα.Στρώνετε το γλάσο πάνω στο κέικ αφού έχει κρυώσει.Στη συνέχεια λιώνετε την λευκή σοκολάτα και την ρίχνετε πάνω από την σοκολάτα σε γραμμές παράλληλες και στη συνέχεια κάθετες.Έπειτα παίρνετε μία οδοντογλυφίδα και κάνετε αφηρημένα σχέδια.

Bon Appétit