Κέικ με μαύρη μπύρα

Average: 4.7 (17 votes)
13 Ιουν 2013
Υλικά :
Για το κέικ :
200 ml μαύρη μπύρα
220 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. κακάο σκόνη
170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γ. αλάτι
Για την ganache σοκολάτας :
150 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Για το κέικ :

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την μπύρα και την μαργαρίνη και αφήνετε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.

Προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι.

Προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα με την μπύρα.

Τέλος ρίχνετε όλα μαζί αλεύρι, ζάχαρη, σόδα και αλάτι και χτυπάτε για ακόμη 1 λεπτό.

Ρίχνετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40'-45'.

Για την ganache σοκολάτας :

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.

Τρίβετε την κουβερτούρα σε ένα μπολάκι και προσθέτετε την ζεστή κρέμα γάλακτος.Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αφήνετε το μείγμα 10 λεπτά να πήξει ελαφρά και περιχύνετε το κέικ.

Bon Appétit