Καραμελωμένα αμύγδαλα

Average: 4.5 (2 votes)
2 Aπρ 2012
Υλικά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο κ προσθέτετε τη ζάχαρη.

Αφήνετε στη φωτιά μεχρι να καραμελώσει.

Αφού πάρει όσο σκούρο χρώμα θέλετε (όσο πιο σκούρο τόσο πιο πικρό), προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς. Στο σημείο αυτο επειδή η θερμοκρασία της καραμέλας πέφτει απότομα, συνήθως το μείγμα γίνεται πολύ σκληρό.Για το λόγο αυτό, συνεχίζετε να ανακατεύετε και ρίχνετε σχεδόν μισό ποτήρι νερό ώστε να αναδεύεται πιο εύκολα.

Το αφήνετε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί αρκετή από την υγρασία και να χυλώσει το μείγμα (για να είστε σίγουροι πότε έχει γίνει, μπορείτε με ένα κουταλάκι να βάλετε μια ποσότητα σε κρύο πιάτο ώστε να κρυώσει και να καταλάβετε ότι είναι σκληρό σαν καραμέλα)

Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε λαδόκολλα και το καλύπτετε επίσης με λαδόκολλα.

Το πιέζετε με ένα μπουκάλι ώστε να γίνει λεπτό και ομοιόμορφο

Το αφήνετε να κρυώσει και το σπάτε σε μικρά κομματάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους καραμελώμενους ξηρούς καρπούς για να συνοδεύσετε παγωτό, γιαούρτι, σαλάτες ή δημητριακά!

Bon appetit