Κορμός με κάστανα

Average: 5 (2 votes)
Υλικά :
Για το παντεσπάνι :
4 ασπράδια
4 κρόκους
125 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουερ
25 γρ. κακάο σε σκόνη
κακάο για πασπάλισμα
Για την γέμιση :
300 γρ. βρασμένα καθαρισμένα κάστανα
6 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
1 morfat
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση :
Για το παντεσπάνι :

Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε την ζάχαρη.

Σε ένα μπολάκι χτυπάτε τους κρόκους με την βανίλια με ένα πιρούνι.

Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε για λίγο ακόμη. 

Προσθέτετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο αφού πρώτα τα έχετε κοσκινίσει και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα.Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 8'-9'.Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.Έπειτα ξεκολλάτε το παντεσπάνι από την λαδόκολλα και το τοποθετείτε σε καθαρό πάγκο.

Για την γέμιση :

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα βρασμένα κάστανα με την ζάχαρη και το κονιάκ και ρίχνετε λίγο νερό να τα σκεπάσει.Βράζετε για περίπου 10'-15'.

Όταν κρυώσουν τα κάστανα τα ψιλοκόβετε.

Χτυπάτε με το μίξερ το morfat με την ζάχαρη άχνη να γίνει σαντιγί.

Συναρμολόγηση Κορμού :

Απλώνετε στο παντεσπάνι την σαντιγί και ρίχνετε τα κάστανα.(Μην βάλετε σαντιγί μέχρι την άκρη γιατί όταν το τυλίξετε θα ξεχειλίσει.)Τυλίγετε σε ένα σφιχτό κορμό και πασπαλίζετε με κακάο.

Bon Appétit