Κουραμπιέδες εναλλακτικοί

Average: 3.3 (3 votes)
21 Δεκ 2012
Υλικά (25-30 κομμάτια):
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι (περίπου 4 κούπες)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 βανίλια
Εκτέλεση :

Λιώνετε το βούτυρο και το χτυπάτε μέχρι να γίνει αφράτο.Προσθέτετε σιγά-σιγά την ζάχαρη.

Στην συνέχεια ρίχνετε το ξύσμα, τον χυμό και το αλεύρι σιγά-σιγά.

Προσθέτετε κι άλλο αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή και ρίχνετε τα αμύγδαλα.

Πλάθετε σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλετε τους κουραμπιέδες και ψήνετε στο φούρνο 20' μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.Μόλις βγουν από τον φούρνο τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη στην οποία έχετε ανακατέψει μια βανίλια.

Bon Appétit