Κρέπες γλυκές

Average: 4.3 (8 votes)
28 Μαρ 2012
Υλικά (8 κομμάτια)
1-2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο.Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ανακατευθούν όλα τα συστατικά καλά

Ζεσταίνετε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε περίπου 1 γεμάτη κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι για κάθε κρέπα. Κουνάτε το τηγάνι κυκλικά ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνετε την κρέπα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να σκουρίνει η κάτω πλευρά της. Με μια σπάτουλα αλλάζετε πλευρά στην κρέπα ώστε να ψηθεί και από την άλλη με τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρονται : γλυκές: με μερέντα, μαρμελάδα, μπανάνα, ξηρούς καρπούς αλμυρές: με γαλοπούλα,τυρί,μανιτάρια,μαγιονέζα

Tips : Οι κρέπες διατηρούνται μια χαρά και στην κατάψυξη.Όταν τις βγάλετε και τις ζεστάνετε θα είναι σαν να τις έχετε φτιάξει εκείνη την ώρα.

Bon appetit