Λουκουμάδες

Average: 4.6 (5 votes)
Υλικά :
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Διαλύετε την μαγιά με το χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε για 5 λεπτά.

Σκεπάζετε τον χυλό με μια πετσέτα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο.Ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. 

Τηγανίζετε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες.Έπειτα τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. 

Σερβίρετε με μέλι και κανέλα.

Bon Appétit