Μαρμελάδα βερίκοκο

Average: 4.6 (7 votes)
4 Σεπ 2013
Υλικά :
1 κιλό βερίκοκα (ποικιλία μπεμπέκος)
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 βανίλια
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
Εκτέλεση :

Πλένετε τα βερίκοκα.

Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες.

Βάζετε τα βερίκοκα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.Όταν λιώσουν τα βερίκοκα τα πολτοποιείτε με το εργαλείο για τον πουρέ και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά (γιατί κολλάει στον πάτο) μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.Προς το τέλος προσθέτετε την βανίλια και την αρμπαρόριζα.Τοποθετείτε σε βάζα και διατηρείτε στο ψυγείο.

Bon Appétit