Μαρμελάδα ντομάτα

Average: 3.9 (10 votes)
3 Οκτ 2014
Υλικά (1 βαζάκι):
1 κιλό ντομάτες μέτριες
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2 αστεράκια γλυκάνισο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση :

Βουτάτε τις ντομάτες σε καυτό για 1 λεπτό.

Και έπειτα τις βουτάτε σε παγωμένο νερό.

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Τις κόβετε σε κομμάτια και αφαιρείτε τα σπόρια τους.Κρατάτε τα ζουμιά από τις ντομάτες και στη συνέχεια στραγγίζετε για να μην μείνουν σπόρια.

Τοποθετείτε τις ντομάτες με τα ζουμιά τους σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε τον γλυκάνισο και πασπαλίζετε με την ζάχαρη.Αφήνετε όπως είναι για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και βράζετε τις ντομάτες για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.Ξαφρίζετε και στη συνέχεια χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για περίπου 1 ώρα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να εξατμιστούν τα υγρά της.Προσοχή προς το τέλος να ανακατεύετε συχνά γιατί η ντομάτα κολλάει.

Bon Appétit