Μαρμελάδα πορτοκάλι

Average: 4.2 (5 votes)
11 Μαρ 2014
Υλικά :
8 πορτοκάλια
ζάχαρη
Εκτέλεση :

Ξύνετε τα πορτοκάλια και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει.Τα αφήνετε για 12 ώρες και αλλάζετε το νερό 3-4 φορές.

Βράζετε 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος των πορτοκαλιών.

Στραγγίζετε τα πορτοκάλια τα κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε με το ψαλίδι κουζίνας τις άσπρες ίνες.

Τα πολτοποιείτε στο μούλτι.Μετράτε τον πολτό σε κούπες και υπολογίζετε ότι για κάθε κούπα πολτού χρειάζεστε μία κούπα ζάχαρη.(Για παράδειγμα αν έχετε 4 κούπες πολτό πορτοκαλιού θα χρειαστείτε 4 κούπες ζάχαρη και 1 κούπα νερό.)Βράζετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς γιατί κολλάει στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει.

Για να καταλάβετε ότι έδεσε κάνετε το εξής.Σε ένα κρύο πιάτο βάζετε 1 κ.σ. από την μαρμελάδα και την χωρίζετε στα δύο με το κουτάλι.Αν το αυλάκι μένει και δεν ενώνετε τότε η μαρμελάδα έχει δέσει.Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα.Διατηρείτε στο ψυγείο.

Bon Appétit