Μαρμελάδα φράουλα

Average: 5 (10 votes)
11 Μαΐ 2013
Υλικά:
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τις φράουλες μαζί με τα κοτσάνια.(Δεν τα αφαιρείτε γιατί οι φράουλες απορροφούν πολλά υγρά.)

Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τοποθετείτε τις φράουλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Σκεπάζετε τις φράουλες με την ζάχαρη και αφήνετε για ένα βράδυ να γίνει η ζάχαρη κόκκινη.

Βράζετε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δείτε ότι έδεσε το σιρόπι.

Στη συνέχεια πολτοποιείτε τις φράουλες με το εργαλείο του πουρέ και βράζετε για ακόμη 10 λεπτά.

Bon appetit