Μηλόπιτα με ψιχουλιαστή ζύμη - Apple crumble pie

Average: 4.8 (13 votes)
10 Νοε 2014
Υλικά :
Για την ζύμη :
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. μαργαρίνη
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλάτι
Για την γέμιση :
4 μήλα κόκκινα
3-4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση :

Ζυμώνετε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν.

Χωρίζετε την ζύμη στα 2 και καλύπτετε με μεβράνη.Το ένα κομμάτι το βάζετε στο ψυγείο και το άλλο στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.

Ανοίγετε την ζύμη που είχατε στο ψυγείο και την στρώνετε σε βουτυρωμένο τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. Τρυπάτε την επιγάνεια με πιρούνι.

Καθαρίζετε τα μήλα και τα τρίβετε στον τρίφτη.Ανακατεύετε με την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα στρώνετε πάνω από την ζύμη.

Τρίβετε στον τρίφτη και την ζύμη που είχατε στην κατάψυξη για να γίνει ψιχουλιαστή.Πασπαλίζετε τα μήλα με την ζύμη.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

Bon Appétit