Μπαστουνάκια Πορτοκάλι με Σοκολάτα

Average: 4.5 (4 votes)
Υλικά
4 πορτοκάλια (μόνο τις φλούδες)
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι όπως στη φωτογραφία

Κόβετε το κάθε κομμάτι της φλούδας παράλληλα σε μπαστουνάκια

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζετε κρύο νερό και τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού.Από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να βράζει αφήνετε για 2 λεπτά μόνο και έπειτα στραγγίζετε.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή άλλες 2 φορές.Αυτό γίνεται για να ξεπικρίσει το πορτοκάλι.

Έπειτα βάζετε στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες και βράζετε σε χαμήλη φωτιά για 30'-40', σαν να κάνετε γλυκό του κουταλιού. Τοποθετείτε τις φλούδες κάπου να στραγγίσουν το περιττό σιρόπι.Αφήνετε 4-5 ώρες ή ένα βράδυ.

Στη συνέχεια λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα

Παίρνετε το κάθε μπαστουνάκι το κρατάτε από τη μία μεριά και το βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα.Έπειτα τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα. Αφήνετε μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και ξεκολλάτε προσεκτικά από τη λαδόκολλα. *Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σοκολάτα γάλακτος.

Bon appetit