Μυρωδάτο κέικ

Average: 4.8 (13 votes)
20 Απρ 2012
Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι
6 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
1/2 φλυτζάνι εβαπορέ γάλα
1/2 φλυτζάνι νερό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τη ζάχαρη, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπάτε με το μίξερ για 5' μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο.(Χτυπάτε για άλλα 3 λεπτά.)

Έπειτα αραιώνετε το 1/2 φλυτζάνι εβαπορέ με 1/2 φλυτζάνι νερό και ανακατεύετε 1'.

Ρίχνετε το αλεύρι, το οποίο έχετε ανακατέψει με το μπέικιν και χτυπάτε για άλλα 5' μέχρι να γίνει χυλός.

Αλείφετε την φόρμα με αραβοσιτέλαιο και τοποθετείτε μέσα το χυλό.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και το αφήνετε και ένα τέταρτο μέσα στο φούρνο.

Bon appetit