Πάστα φλώρα

Average: 4.6 (16 votes)
Υλικά :
3,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα το λάδι, τον χυμό, το ξύσμα και την ζάχαρη.

Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρετε μία ζύμη.Η ζύμη σας θα είναι λίγο λαδερή.

Παίρνετε το 2/3 της ζύμης και τα απλώνετε σε μία ταρτιέρα.

Απλώνετε την μαρμελάδα.

Με την ζύμη που κρατήσατε πλάθετε μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε πάνω στην τάρτα όπως στη φωτογραφία δίπλα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30 λεπτά.

Bon Appétit