Πανακότα

Average: 4.9 (8 votes)
Υλικά :
600 ml κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
100 ml γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
2 βανίλιες
μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή όποια σας αρέσει
Εκτέλεση :

Σε κρύο νερό μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνας για λίγα λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη.Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας αφού τα έχετε στύψει.Ανακατεύετε να διαλυθούν και ρίχνετε τις βανίλιες.

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο και μοιράζετε σε ατομικά μπολάκια.Μόλις κρυώσει η κρέμα τελείως βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Όταν είναι έτοιμα βάζετε την μαρμελάδα από πάνω και διακοσμείτε με φύλλα δυόσμου.

Bon Appétit