Πτι φουρ (petit four)

Average: 4.3 (19 votes)
7 Οκτ 2014
Υλικά (25 πτι φουρ):
250 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ. αλάτι
420-450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 σοκολάτες κουβερτούρα
τρούφα
200 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο
Εκτέλεση :

Χτυπάτε με το μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη.

Προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι και το ξύσμα και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.Η ζύμη θα είναι μαλακή αλλά έτσι είναι το σωστό.

Βάζετε την ζύμη μέσα σε κορνέ και αφήνετε στο ψυγείο 1-2 ώρες να σφίξει το βούτυρο και να μπορείτε να την δουλέψετε πιο εύκολα.

Καλύπτετε ένα ταψί με λαδόκολλα και με την βοήθεια του κορνέ κάνετε μακρόστενα μπισκότα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15-18 λεπτά.

Φτιάχνετε ζευγαράκια με περίπου ισομεγέθη μπισκότα και τα γεμίζετε με την μαρμελάδα.Θα σας βοηθήσει και πάλι να χρησιμοποιήσετε κορνέ.

Λιώνετε την κουβερτούρα σε ένα μπρίκι και βουτάτε τα πτι φουρ μέχρι την μέση.Τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζετε με την τρούφα.

Bon Appétit