Ρυζόγαλο

Average: 4.2 (5 votes)
4 Δεκ 2012
Υλικά (5 μπολάκια):
1/2 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1 φλυτζάνι νερό
4 φλυτζάνια γάλα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
3 κ.γ. κορν φλάουρ
αλάτι
κανέλα
Εκτέλεση :

Ζεσταίνετε το γάλα (κρατάτε μισό φλυτζάνι κρύο για να διαλύσετε το κορν φλάουρ) με την βανίλια και τη ζάχαρη. Να μην βράσουν απλά να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνετε το ένα φλυτζάνι νερό με λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι και χαμηλώνετε την φωτιά.Αφήνετε 10'-15' να βράσει.

Μόλις απορροφηθούν τα υγρά προσθέτετε στο ρύζι το ζεστό γάλα και βράζετε για 10'-15' ανακατεύοντας συχνά.Έπειτα ρίχνετε το μισό φλυτζάνι γάλα στο οποίο έχετε διαλύσει το κορν φλάουρ.Ανακατεύετε μέχρι να πήξει.Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και πασπαλίζετε με κανέλα.Τρώγετε ζεστό ή κρύο.

Bon Appétit