Σοκολατόπιτα

Average: 4.5 (11 votes)
Υλικά :
250 γρ. μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι βραστό νερό
3/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
1/4 φλιτζανιού κονιάκ
1 βανίλια
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
Εκτέλεση :

Λιώνετε την μαργαρίνη και προσθέτετε την ζάχαρη.

Στη συνέχεια προσθέτετε το κακάο, το κονιάκ και το νερό.

Κρατάτε από το παραπάνω μείγμα μία κούπα.(Θα το χρησιμοποιήσετε σαν σιρόπι στο τέλος.)

Χτυπάτε τα αυγά με το μίξερ και προσθέτετε την βανίλια και το αλεύρι.Ενσωματώνετε με το σοκολατένιο μείγμα.

Αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά.

Όταν ψηθεί το κόβετε όπως είναι ζεστό σε κομμάτια και το περιχύνετε με το σοκολατένιο σιρόπι που κρατήσατε προηγουμένως.

Bon Appétit