Ταρτάκια με ganache σοκολάτας και γλασαρισμένα πορτοκάλια

Average: 5 (2 votes)
4 Μαρ 2014
Υλικά (10 ταρτάκια):
Για την ζύμη :
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγά
25 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
λίγο αλάτι
Για την ganache σοκολάτας :
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο λικέρ
λίγο αλάτι
πορτοκαλάκια γλασέ για διακόσμηση
Εκτέλεση :
Για την ζύμη :

Ανακατεύετε στο μίξερ με το εξάρτημα για τις ζύμες όλα τα υλικά μαζί.Έπειτα δουλεύετε την ζύμη για 1 λεπτό με τα χέρια να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Βάζετε την ζύμη σε ζελατίνα και την αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Αλευρώνετε καλά την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίγετε σε φύλλο 1 εκατοστού.Κόβετε σε στρόγγυλα κομμάτια την ζύμη.

Τοποθετείτε τα κομμάτια στις ατομικές ταρτιέρες.Καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζετε με ρύζι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 15 λεπτά.Στη συνέχεια αφαιρείτε προσεκτικά τις λαδόκολλες με το ρύζι και ψήνετε για ακόμη 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Έπειτα αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.

Για την ganache σοκολάτας :

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.(Προσοχή να μην βράσει.)Σε ένα μπολ κόβετε τις σοκολάτες σε κομματάκια και προσθέτετε την ζεστή κρέμα γάλακτος.Ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτετε το κονιάκ και το αλάτι.Αφήνετε λίγα λεπτά να κρυώσει.

Γεμίζετε τα ταρτάκια με την σοκολάτα και διακοσμείτε με τα πορτοκαλάκια.

Tips: 

Πριν σερβίρετε τα ταρτάκια τα βγάζετε από το ψυγείο να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου και να αναδειχθούν τα αρώματα της σοκολάτας.

Bon Appétit