Τούρτα Ουράνιο Τόξο / Rainbow Cake

Average: 5 (6 votes)
18 Μαρ 2013
Υλικά:
Για το παντεσπάνι :
225 γρ. μαργαρίνη
220 γρ. ζάχαρη
425 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 ασπράδια
2 βανίλιες
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
355 ml γάλα
χρώματα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή(κόκκινο,κίτρινο,μπλε)
Για την κρέμα :
500 γρ. τυρί κρέμα
400 γρ. morfat
1 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
Δοσολογίες για τα χρώματα :
Μπλε : 15 σταγόνες μπλε χρώματος
Κόκκινο : 15 σταγόνες κόκκινου χρώματος
Κίτρινο : 15 σταγόνες κίτρινου χρώματος
Πράσινο : 8 σταγόνες μπλε και 8 σταγόνες κίτρινο
Πορτοκαλί : 6 σταγόνες κόκκινο και 18 σταγόνες κίτρινο
Μωβ : 10 σταγόνες κόκκινο και 14 σταγόνες μπλε
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι :

Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες.

Χτυπάτε με το μίξερ την μαργαρίνη και την ζάχαρη.

Προσθέτετε σιγά σιγά τα ασπράδια και χτυπάτε 8΄ να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτετε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Χωρίζετε το μείγμα σε 6 δόσεις των 220 γρ.Βάζετε σε ξεχωριστά μπολ και φτιάχνετε τα χρώματα.(Χρησιμοποιείτε διαφορετικό κουτάλι σε κάθε χρώμα.)

Καλύπτετε ένα ταψάκι με διάμετρο 18 εκατοστά με λαδόκολλα.Ρίχνετε το μείγμα με το ένα χρώμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15'.Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε μέσα το ταψάκι για 30' ακόμη.(Αν έχετε μεγάλο φούρνο βάλτε 3 ταψάκια για εξοικονόμηση χρόνου.)

Για την κρέμα :

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.

Συναρμολόγηση τούρτας :

Βάζετε σε μια πιατέλα το μωβ παντεσπάνι και από πάνω απλώνετε 2-3 μεγάλες κ.σ. από την κρέμα.Συνεχίζετε την διαδικασία αυτή βάζοντας τα παντεσπάνια με την εξής σειρά. Μωβ-μπλε-πράσινο-κίτρινο-πορτοκαλί-κόκκινο.Καλύπτετε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα προσεκτικά.

Bon Appétit