Τούρτα σοκολάτας

Average: 4 (12 votes)
Υλικά :
Για το παντεσπάνι :
1 κούπα αλεύρι
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα ζάχαρη
6 αυγά
Για τη σαντιγί :
1 morfat
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα :
3 κούπες γάλα
6 κ.σ. αλεύρι
6 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
1 κουβερτούρα σοκολάτα
Για το γλάσο :
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. μαργαρίνη
1/2 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
Για το σιρόπι :
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
Εκτέλεση :
Για το παντεσπάνι :

Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Τοποθετείτε σε στρόγγυλο τσέρκι και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά στους 180 C.

Για την σαντιγί :

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί με το μίξερ μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Για την κρέμα :

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύετε μαζί το γάλα, το αλεύρι, την ζάχαρη και το κακάο.Βράζετε σε χαμηλή φωτία μέχρι να πήξει.

Στη συνέχεια προσθέτετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Για το γλάσο :

Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, την μαργαρίνη και το γάλα.

 

Στήσιμο Τούρτας :

Κόβετε το παντεσπάνι στη μέση.

Σιροπιάζετε το ένα κομμάτι.Βάζετε την κρέμα σοκολάτας και από πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και το σιροπιάζετε και αυτό.

Καλύπτετε την τόυρτα με την σαντιγί.

Περιχύνετε την τούρτα με το γλάσο σοκολάτας.

Bon Appétit