Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Average: 4.4 (5 votes)
12 Απρ 2013
Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτηριά σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
κανέλα
Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το λάδι.Ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά γιατί αρπάζει γρήγορα το σιμιγδάλι και καίγεται.

Παράλληλα βάζετε το νερό με την ζάχαρη να πάρουν μια βράση.

Όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα το σιμιγδάλι ρίχνετε το σιρόπι.Συνεχίζετε να ανακατεύετε.Προσοχή γιατί πετάγονται μπουρμπουλήθρες.Είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αναποδογυρίζετε σε φόρμα, κατά προτίμηση που να ανοίγει από πάνω ή σε φόρμα για κεικ. Αφήνετε μέσα στη φόρμα να κρυώσει και ξεφορμάρετε.Σερβίρετε με κανέλα.

Bon appetit