Banoffee

Average: 4.8 (17 votes)
23 Αυγ 2012
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα digestive (220 γρ)
100 γρ. μαργαρίνη
1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
2-3 μπανάνες
1 morfat
άχνη ζάχαρη
κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:

Θρυματίζετε τα μπισκότα στο multi να γίνουν σκόνη.

Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε στα μπισκότα και ανακατεύετε καλά.

Στρώνετε τα μπισκότα σε ένα τσέρκι και πατάτε καλά με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω την καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

Κόβετε την μπανάνα σε λεπτές φέτες και καλύπτετε την καραμέλα.

Χτυπάτε το morfat με ίση ποσότητα ζάχαρη άχνη με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ.

Στρώνετε την σαντιγύ στην τούρτα και πασπαλίζετε με κακάο. Διατηρείται στο ψυγείο.

Tips: 

1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα ζαχαρούχα γάλατα αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τις ετικέτες.Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα να τα καλύψει καλά.2. Βράζετε για 3 ώρες σε μέτρια φωτιά, να μην κοχλάζει πολύ το νερό. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Φροντίζετε οι κονσέρβες να είναι πάντα καλυμμένες με νερό,γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος.)3. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνετε να κρυώσουν.Δεν τα ανοίγετε αμέσως, γιατί η καραμέλα καίει πολύ. 

  • Είναι προτιμότερο αυτή την διαδικασία να την κάνετε την προηγούμενη μέρα ή μέρες πριν.
  • Μπορείτε να βράσετε περισσότερα ζαχαρούχα γάλατα για να έχετε και για άλλες δημιουργίες.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο για πολύ καιρό, αφού είναι κλειστή η συσκευασία.
Bon appetit