Cake Pops (γλειφιτζούρια από κέικ)

Average: 4.7 (11 votes)
27 Σεπ 2013
Υλικά :
Για το κέικ :
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
λίγο αλάτι
3 κ.σ. κακάο
Για τα cake pops :
150 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2-3 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούτα (για την επικάλυψη)
χρωματιστή τρούφα
500 γρ. από το παραπάνω κείκ
Εκτέλεση :
Για το κέικ :

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, την ζάχαρη, το αλάτι και το κακάο.

Προσθέτετε τα αυγά, την λιωμένη μαργαρίνη και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά.

Τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 50 λεπτά.

Για τα cake pops :

Φτιάχνετε μία ganache σοκολάτας.Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνετε σε ένα μπολ στο οπόιο έχετε θρυματίσει την σοκολάτα.Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και βάζετε στο ψυγείο 1 ώρα να πήξει.

Θρυματίζετε το κέικ με τα χέρια σας να το κάνετε ψίχουλα.Προσθέτετε την σφιχτή ganache και το κονιάκ.

Ζυμώνετε να ενωθούν καλά.

Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε 4 ώρες στο ψυγείο να σφίξουν.

Στη συνέχεια λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.Βάζετε σε κάθε μπαλάκι ένα ξυλάκι και το βουτάτε στη σοκολάτα.Τέλος πασπαλίζετε με τρούφα.

Bon Appétit