New York Cappuccino Cheesecake

Average: 4.3 (11 votes)
15 Οκτ 2014
Υλικά :
Για την βάση :
250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κ.γ. νεσκαφέ
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την κρέμα :
600 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη
40 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.γ. νεσκαφέ
2 βανίλιες
1 αυγό και 1 κρόκο
Για την σαντιγί :
1 μόρφατ
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
2-3 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση :

Λιώνετε την μαργαρίνη και διαλύετε μέσα σε αυτή τον καφέ.Τρίβετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύετε με την μαργαρίνη και την κανέλα.

Στρώνετε τα μπισκότα σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και πατάτε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τον καφέ και τις βανίλιες.

Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα με την ζάχαρη.

Προσθέτετε το μείγμα του καφέ και τέλος τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα.

Απλώνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 C για περίπου 30 λεπτά.Αφήνετε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια βάζετε το γλυκό στο ψυγείο.

Χτυπάτε με το μίξερ το μόρφατ με την ζάχαρη άχνη και το κονιάκ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.Βάζετε σε κορνέ και διακοσμείτε το cheesecake.Τέλος πασπαλίζετε αν θέλετε με κακάο.

Bon Appétit