Carrot Cake (κέικ καρότου με γλάσο κρέμας τυριού)

Average: 5 (11 votes)
2 Αυγ 2012
Υλικά (για ένα μικρό ταψάκι):
Για το κέικ:
4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1+3/4 φλυτζάνια μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι καρύδια
σταφίδες (προαιρετικά)
Για το γλάσο:
200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. μαργαρίνη
1 βανίλια
Εκτέλεση:

Τρίβετε στο multi τα καρότα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το καρότο με την ζάχαρη και τα καρύδια.

Προσθέτετε το ηλιέλαιο, τα αυγά, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τις βανίλιες.Ανακατεύετε καλά με σύρμα.

Τέλος προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και ρίχνετε το μείγμα.Ψήνετε στους 200 C για 40'-45'. Τα πρώτα 15' ξεσκέπαστο και στη συνέχεια σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Αφήνεται να κρυώσει καλά και στην συνέχεια καλύπτετε με το γλάσο.

Για το γλάσο:

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί το μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Bon appetit