Cupcakes καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού

Average: 4.3 (6 votes)
Υλικά (20 cupcakes):
Για το κέικ :
4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι καρύδια
Για την επικάλυψη :
250 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Εκτέλεση :
Για το κέικ :

Τρίβετε στο multi τα καρότα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το καρότο με την ζάχαρη και τα καρύδια.

Προσθέτετε το ηλιέλαιο, τα αυγά, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τις βανίλιες.Ανακατεύετε καλά με σύρμα.

Τέλος προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά τις θήκες για μάφιν και μοιράζετε το μείγμα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 25 λεπτά.

Για την επικάλυψη :

Ανακατεύετε με το μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία ωραία κρέμα.Την τοποθετείτε με σπάτουλα ή με κορνέ πάνω στα muffins.

Bon Appétit