Lemon Pie

Average: 4.8 (6 votes)
Υλικά
Για την ζύμη
100 γρ. μαργαρίνη παγωμένη
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
2 κ.σ. κονιάκ
2 βανίλιες
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την κρέμα λεμόνι
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. κορν φλάουερ
λίγο αλάτι
2 φλυτζάνια νερό
1 βανίλια
3 κρόκους αυγών
6 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση για την ζύμη

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το κονιάκ, τις βανίλιες, το ξύσμα και τη μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια

Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια βουτυρένια ζύμη.Έπειτα την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 30'

Αλευρώνετε καλά την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίγετε την ζύμη σε ένα μέτριο φύλλο.Για μεγαλύτερη ευκολία και εύκολη μεταφορά μπορείτε να ανοίξετε τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα.

Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα και μεταφέρετε τη ζύμη προσεκτικά.Την απλώνετε και την τρυπάτε με ένα πιρούνι Αφήνετε την ταρτίερα στο ψυγείο για ακόμη 30'.Έπειτα την ψήνετε για περίπου 15' σε δυνατό φούρνο (220 C). Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά

Για την κρέμα λεμόνι

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το αλάτι και το νερό

Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Μόλις πήξει αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτετε τα αυγά με την βανίλια, τα οποία έχετε χτυπήσει λίγο με ένα πιρούνι.Χτυπάτε το μείγμα πολύ δυναμικά και γρήγορα ώστε να μην ψηθούν τα αυγά

Στη συνέχεια ξαναβάζετε το μείγμα στο μάτι και ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα Τέλος βάζετε τη μαργαρίνη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει καλά.Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα από πάνω

Σύνθεση Τάρτας: Στρώνετε την κρέμα προσεκτικά πάνω στη ζύμη και γαρνίρετε με σαντιγύ ή λίγη ζάχαρη άχνη ή φέτες λεμονιού. Διατηρείτε στο ψυγείο

Bon appetit