
Υλικά :
10 λεμόνια
1 λίτρο τσίπουρο
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
Εκτέλεση :
- Πλένετε καλά τα λεμόνια και αφαιρείτε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα.Την βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Περιχύνετε με το αλκοόλ και σφραγίζετε το βάζο.Αφήνετε από 3 έως 10 ημέρες.
- Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύετε. Από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει, βράζετε σε μέτρια φωτιά για 3'-5'. Αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Σουρώνετε το αλκοόλ που έχει γίνει κίτρινο και αφαιρείτε τις φλούδες. Προσθέτετε το σιρόπι και ανακατεύετε.
- Το αφήνετε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρετε πάντα παγωμένο.

Bon Appétit