Λικέρ Limoncello

Average: 4.8 (5 votes)
25 Noε 2013
Υλικά :
10 λεμόνια
1 λίτρο τσίπουρο
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
Εκτέλεση :
  • Πλένετε καλά τα λεμόνια και αφαιρείτε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα.Την βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Περιχύνετε με το αλκοόλ και σφραγίζετε το βάζο.Αφήνετε από 3 έως 10 ημέρες. 
  • Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύετε. Από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει, βράζετε σε μέτρια φωτιά για 3'-5'. Αφήνετε να κρυώσει καλά.
  • Σουρώνετε το αλκοόλ που έχει γίνει κίτρινο και αφαιρείτε τις φλούδες. Προσθέτετε το σιρόπι και ανακατεύετε. 
  • Το αφήνετε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρετε πάντα παγωμένο.

   

Bon Appétit