Muffin Πορτοκάλι με ψηφίδες σοκολάτας

Average: 5 (3 votes)
Υλικά (12 muffin)
Υλικά
1 πορτοκάλι ολόκληρο
1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι(100 ml)
1/4 κούπας σπορέλαιο(50 ml)
1 μεγάλο αυγό
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
αλάτι (1/2 κ.γ.)
Εκτέλεση

Στο μπλέντερ βάζετε το πορτοκάλι κομμένο(και τη φλούδα),το χυμό πορτοκάλι,το αυγό,το λάδι και το αλάτι.Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν 'κρέμα'

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Προσθέτετε την 'κρέμα' πορτοκάλι στο παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Δεν χρειάζεται μίξερ. Τέλος ρίχνετε τις ψηφίδες σοκολάτας.

Τοποθετείτε στο ταψάκι για muffin χαρτάκια ψησίματος Γεμίζετε τις θήκες με το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20'-25'

Tips:

1. Ελέγχετε αν είναι έτοιμα με ένα μαχαίρι.Το βάζετε στα muffin μετά από 20' και αν βγει καθαρό(χωρίς υπολείμματα μείγματος) τότε είναι έτοιμα. 2. Δεν ανοίγετε ποτέ το φούρνο κατά τη διάρκεια ψησίματος γιατί τα muffin θα ξεφουσκώσουν

Bon appetit