Soft cookies με κομμάτια σοκολάτας και πορτοκάλι

Average: 4.6 (5 votes)
23 Aπρ 2014
Υλικά (15 μεγάλα μπισκότα) :
242 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. σόδα
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο αγελάδας ανάλατο
140 γρ. καστανή ζάχαρη
115 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
2 κ.σ. πορτοκαλάκια γλασέ
1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση :

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες.

Στην συνέχεια προσθέτετε το αυγό και την βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα.

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, την σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα.Ανακατεύετε λίγο ακόμη να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτετε την σοκολάτα και τα πορτοκαλάκια.

Μεταφέρετε την ζύμη σε ένα γυάλινο πιάτο και σκεπάζετε με μεμβράνη.Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη πλάθετε μπαλάκια των 50 γρ. το καθένα και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα πολύ αραιά γιατί απλώνουν.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 12 λεπτά.Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνεται για 5-6 λεπτά να σταθούν και έπειτα μεταφέρετε σε άλλο σκεύος.Αν επιχειρήσετε να τα βγάλετε από το ταψί αμέσως θα διαλυθούν.

Bon Appétit