Αυθεντική Καρμπονάρα

Average: 4.5 (8 votes)
4 Μαΐ 2012
Υλικά (2 μερίδες):
1/2 πακέτο λιγκουίνι
7-9 φέτες μπέικον
2 κρόκους αυγού
1 ολόκληρο αυγό
1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Κόβετε το μπέικον σε λεπτές φέτες.Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το μπέικον.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με την παρμεζάνα.

Προσθέτετε το σωταρισμένο μπέικον,το αλάτι και το πιπέρι

Παίρνετε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα αυγά. (Αν πέσει λίγο από το ζουμί τους δεν πειράζει, γιατί βοηθάει να γίνει ζουμερή η καρμπονάρα).

Ανακατεύετε καλά και τα σερβίρετε με λίγο ακόμα πιπέρι και παρμεζάνα.

Tips:

Για να προσαρμόσετε τις μερίδες πρέπει να γνωρίζετε ότι 1-2 κρόκοι (ανάλογα το μέγεθος τους) αντιστοιχούν στο άτομο. Το αυγό παστεριώνεται από το καυτό νερό των μακαρονιών που βάζετε

Bon appetit