Γιουβέτσι με Κοτόπουλο

Average: 5 (6 votes)
5 Δεκ 2012
Υλικά (3 μερίδες):
κοτόπουλο ότι μέρος θέλετε(εμείς χρησιμοποιήσαμε τα κόκκαλα και τις φτερούγες που συνήθως πετάμε όταν φιλετάρουμε το κοτόπουλο)
5-6 κούπες νερό
1 κούπα κριθαράκι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή ντοματοχυμό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
ντοματίνια (προαιρετικά)
Εκτέλεση :

Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με το νερό, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 περίπου ώρα.

Αφαιρείτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και κρατάτε το ζωμό.Στη συνέχεια ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και ρίχνετε το κριθαράκι να γυαλίσει.

Προσθέτετε 2,5 κούπες από τον ζωμό, τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε να πάρει μια βράση.

Έπειτα μεταφέρετε σε ένα πυρέξ και προσθέτετε το βρασμένο κοτόπουλο και τα ντοματίνια.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35-40 λεπτά.

Bon Appétit