
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και αφήνετε μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε νερό, ντοματοχυμό, πελτέ, βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.
Μόλις πάρει μία βράση και αρχίσει να φουσκώνει το κριθαράκι τοποθετείτε το φαγητό σε πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30'.Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε αν θέλετε λίγη παρμεζάνα για να κάνει ωραία κρούστα.