Ζυμαρικά με κοτόπουλο, μπρόκολο και κρούστα γιαουρτιού

Average: 4.6 (10 votes)
22 Οκτ 2014
Υλικά :
500 γρ. κοχύλια ή πέννες
2 φιλέτα κοτόπουλο
φουντίτσες μπρόκολο
150-200 γρ. mix κίτρινων τυριών(ότι έχετε στο ψυγείο)
αλάτι
πιπέρι
κόλιαντρο τριμμένο (προαιρετικά)
1 κ.σ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
Για την κρούστα γιαουρτιού :
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 αυγά
πιπέρι
4-5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
2-3 κ.σ. μαιντανό
3-4 κ.σ. από τα τριμμένα τυριά
Εκτέλεση :

Βράζετε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε ένα πυρέξ και λαδώνετε ελαφρά.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βράζετε για 5 λεπτά τις φουντίτσες μπρόκολο.Για να μην χάσει το χρώμα του το μπρόκολο βάζετε μισό λεμόνι μέσα στο νερό που βράζει και μόλις βράσει το μπρόκολο στραγγίζετε και παγώνετε αμέσως.

Πλένετε τα φιλέτα τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε μικρές μπουκιές.Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με κόλιανδρο.Σοτάρετε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και προσθέτετε την μουστάρδα.

Στο πυρέξ με τα ζυμαρικά προσθέτετε το κοτόπουλο με την σάλτσα του, το μπρόκολο και τα τυριά.Ανακατεύετε και ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα το γιαούρτι με τα αυγά και το πιπέρι να γίνουν μια κρέμα.Περιχύνετε με αυτή την κρέμα τα ζυμαρικά.

Ανακατεύετε την φρυγανιά, το σκόρδο, το τριμμένο τυρί και τον μαιντανό.Πασπαλίζετε με αυτό την επιφάνεια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Bon Appétit