Κανελόνια με Σπανάκι και Ανθότυρο

Average: 4.7 (9 votes)
Υλικά:
1 πακέτο κανελόνια
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
300 γρ. ανθότυρο ή φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
200 γρ. ρεγκάτο ή γκούντα
2 αυγά
1 κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε ελαφρώς το κρεμμύδι.

Προσθέτετε το κατεψυγμένο σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να ξεπαγώσει.Ρίχνετε το δυόσμο και αλατοπιπερώνετε.

Μόλις εξατμιστούν τα υγρά και δείτε ότι το σπανάκι είναι έτοιμο κλείνετε το μάτι και ρίχνετε το τριμμένο ανθότυρο και λίγο τριμμένο ρεγκάτο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και έπειτα προσθέτετε 2 ελαφρώς χτυπημένα αυγά.

Γεμίζετε τα κανελόνια προσεκτικά και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.

Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και λίγο επιπλέον γάλα αν χρειάζεται έτσι ώστε τα κανελόνια σχεδόν να καλυφθούν.

Τυλίγετε το ταψί με αλουμινόχατο και ψήνετε στους 200 C για περίπου 40'.Έπειτα αφαιρείται το αλουμινόχαρτο πασπαλίζετε με το ρεγκάτο και ψήνετε για ακόμη 15' μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Bon Appétit