Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο

Average: 4.6 (7 votes)
Υλικά (για 25 μεγάλα κοχύλια):
500 γρ. σπανάκι καταψυγμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. ανθότυρο
100 γρ. παρμεζάνα
25 μεγάλα κοχύλια
Εκτέλεση :

Σε ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.Προσθέτετε το σπανάκι καταψυγμένο όπως είναι και τσιγαρίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον κόλιανδρο.

Κλείνετε το μάτι και προσθέτετε το ανθότυρο τριμμένο και τον φρέσκο δυόσμο.Αφήνετε τα σπανάκια να κρυώσουν εντελώς.

Σε αλατισμένο νερό βράζετε τα κοχύλια για 8 λεπτά.Στραγγίζετε και τοποθετείτε σε μεγάλο ρηχό σκεύος για να μην πατηθούν και χαλάσει το σχέδιο τους.Γεμίζετε τα κοχύλια ένα ένα με την γέμιση και τοποθετείετε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

Τοποθετείτε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για 10 λεπτά χωρίς.

Bon Appétit