Λαζάνια με σπανάκι και φέτα

Average: 5 (3 votes)
1 Δεκ 2013
Υλικά :
1 συσκευασία λαζάνια (θα περισσέψουν μερικά)
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. φέτα
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Για την μπεσαμέλ :
1 λίτρο γάλα
5 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
5 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
Για την μπεσαμέλ :

Σε 200 ml γάλα διαλύετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα (δλδ τα 800 ml) και ρίχνετε το παραπάνω μείγμα.Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και προσθέτετε το βούτυρο.Τέλος αλατοπιπερώνετε.

Για τα λαζάνια :

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.Στη συνέχεια σοτάρετε τα μανιτάρια.

Προσθέτετε το κατεψυγμένο σπανάκι.Το σπανάκι θα βγάλει πολλά υγρά γι'αυτό πρέπει να έχετε πολύ δυνατή φωτιά για να εξατμιστούν.Προσθέτετε τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνετε.Είναι έτοιμο μόλις εξατμιστούν τα υγρά του.

Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει η γέμιση.Έπειτα προσθέτετε την φέτα και ανακατεύετε.

Λαδώνετε ένα ταψάκι, στρώνετε τα λαζάνια και ρίχνετε λίγη μπεσαμέλ 3-4 κ.σ.

Βάζετε την μισή γέμιση από το σπανάκι και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.

Στο τέλος σκεπάζετε με μία ακόμη στρώση λαζάνια και ρίχνετε όλη την μπεσαμέλ που έμεινε.Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 C για 35-40 λεπτά.

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Bon Appétit