Μακαρόνια με κεφτεδάκια και σάλτσα

Average: 4.3 (15 votes)
Υλικά
Για την σάλτσα :
500 γρ. ντομάτες ή κον κασέ
2 κ.σ. πελτέ
1 ποτήρι νερό
2 κ.σ. κέτσαπ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια :
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
τριμμένη ψιχα μπαγιάτικου ψωμιού
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανι
1 αυγό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και μουλιάζετε το ψωμί για 10΄. Το στύβετε και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνετε καλά.

Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα ψήνετε σε λαδόκολλα για 10' στους 180 βαθμούς .(Εάν θέλετε μπορείτε να αποφύγετε το στάδιο του φούρνου

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2΄. Βάζετε τις ντομάτες,την κέτσαπ,τον πελτέ και το νερό και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 10΄.

Βράζετε την σάλτσα κι όταν αρχίσει να βράζει προσθέτετε τα κεφτεδάκια και τα μυρωδικά.

Σκεπάζετε τη σάλτσα και σιγοβράζετε για 20'-25' μέχρι να δέσει. Σερβίρετε την σάλτσα με τα κεφτεδάκια πάνω στα μακαρόνια και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.