



Ρίχνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέσετε τον κιμά και τον διαλύετε με ένα πιρούνι
Αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και 1 κούπα νερό (250 ml). Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την κανέλα ή το φύλλο δάφνης. Βράζετε για περίπου 30'-45' και προς το τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι.
Ανακατεύετε με το σύρμα συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το γάλα (το οποίο έχετε πριν ζεστάνει) λίγο λίγο ανακατεύοντας διαρκώς.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει λεία κρέμα.Αποσύρετε από την φωτιά ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και 1 κρόκο καλά χτυπημένο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Για τα μακαρόνια: Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τελικό στήσιμο: Pίχνετε τα μισά μακαρόνια στο βουτυρωμένο πυρέξ ώστε να καλυφθεί ο πάτος του. Από πάνω ρίχνετε τον κιμά και λίγο τυρί τριμμένο. Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος ρίχνετε την μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια και βάζετε και λίγο τυρί τριμμένο για να κάνει ωραία κρούστα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45'-60'.
