Ραβιόλια χειροποίητα γεμιστά με σπανάκι και τυρί

Average: 4.4 (7 votes)
Υλικά (4 μερίδες):
Για την ζύμη :
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Για την γέμιση :
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. ανθότυρο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
φρέσκο δυόσμο
Για την κόκκινη σάλτσα :
3 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
μαιντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Για την ζύμη :

Ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να γίνει μία λεία μπάλα.Αφήνετε την ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Παίρνετε ένα μέρος από την ζύμη και το ανοίγετε με τον λεπτό πλάστη σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορείτε.Θα χρειαστεί αρκετό αλεύρι για το άνοιγμα γιατί αλλίως θα κολλάει ζύμη.

Στην συνέχεια κόβετε το φύλλο σε παραλληλόγραμμα και τοποθετείτε 1 κουταλάκι από την γέμιση.Βρέχετε με ένα πινελάκι τα κενά.

Διπλώνετε την ζύμη όπως βλέπετε στην φωτογραφία και πατάτε καλά να φύγει ο αέρας και να κολλήσουν καλά τα δύο φύλλα της ζύμης.

Κόβετε την ζύμη σε μικρά τετράγωνα με το ειδικό οδοντωτό εργαλείο.

Τοποθετείτε τα ραβιόλι σε λαδόκολλα και τα σκεπάζετε με μία πετσέτα για να μην ξεραθούν μέχρι να τα βράσετε.

Για την γέμιση :

Σε ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι.Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.Αλατοπιπερώνετε σβήνετε το μάτι και προσθέτετε τον φρέσκο δυόσμο.

Βάζετε τα σπανάκια σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε με τα τυριά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για την σάλτσα :

Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας.

Προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε.Σιγοβράζετε την σάλτσα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει.

Βράζετε τα ραβιόλι για 4-5 λεπτά, τα στραγγίζετε, τα ανακατεύετε με την σάλτσα και τα σερβίρετε αμέσως.

Bon Appétit