Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά

Average: 4.2 (6 votes)
22 Απρ 2014
Υλικά :
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο
μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα
1 ποτήρι κρασί
μαϊντανό (προαιρετικά)
2 κ.σ. πελτέ
Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε μικρους κύβους.

Στο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Προσθέτετε τις πιπεριές, το καρότο και τα μανιτάρια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε την ντομάτα (την οποία εχετε ξεφλουδίσει και ξεσποριάσει), τον ντοματοπελτέ και 1 κουπα νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας.

Βράζετε τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε. Μόλις η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτετε τα ριγκατόνι και ανακατεύετε καλά πασπαλίζοντας αν θέλετε με λίγο μαΐντανο.

Bon Appétit