Ριζότο με Παντζάρια

πόσα μήλα?
Υλικά (2 μερίδες):
1 φλυτζάνι ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρολίνα)
1 μικρό κρεμμύδι
2 μικρά παντζάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 φλυτζάνια βραστό νερό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :

Βράζετε τα παντζάρια για 40 λεπτά.Έπειτα τα πολτοποιείται με λίγο από το κόκκινο ζουμί τους στο multi.

Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε το νερό και αλατοπιπερώνετε.Χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για 15'.

Στη συνέχεια ρίχνετε τον πουρέ παντζαριού και βράζετε για άλλα 5' μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Bon Appétit