Σάλτσα για ζυμαρικά από Φρέσκιες Ντομάτες και Μανιτάρια

Average: 5 (2 votes)
19 Σεπ 2012
Υλικά ( 4 μερίδες):
3 ντομάτες μεγάλες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 συσκευασία μανιτάρια
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
βασιλικό (φρέσκο ή ξερό)
Εκτέλεση:

Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες και ρίχνετε την ζάχαρη.

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.

Προσθέτετε τα μανιτάρια.

Στην συνέχεια ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και τον βασιλικό.

Αφήνετε να πάρει μία βράση και στην συνέχεια χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 30'-40'. Σερβίρετε την σάλτσα πάνω σε ζυμαρικά της αρεσκείας σας και τρίβετε και λίγη παρμεζάνα.

Bon Appétit