Ταλιατέλες ογκραντέν

Average: 4 (5 votes)
2 Νοε 2012
Υλικά (2-3 μερίδες):
250 γρ. ταλιατέλες
200 γρ. κρέμα γάλακτος
4 φέτες ζαμπόν
1 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :

Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό 5'-7' και στη συνέχεια τις στραγγίζετε καλά.

Απλώνετε τις ταλιατέλες σε πυρέξ, ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα λίγο από το τυρί, το ζαμπόν και ανακατεύετε τα υλικά καλά με πιρούνι.Περιχύνετε στα ζυμαρικά την κρέμα γάλακτος.

Ρίχνετε το υπόλοιπο κασέρι πάνω από τις ταλιατέλες.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 30΄ ώσπου να λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα. 

Bon Appétit